Principiano Barbera d'Alba bio
Ferdinando Principiano behoort tot de grote talenten in deze regio. Eind jaren '90 liet hij zich sterk inspireren door de moderne stijl, ofwel wijnen met veel extractie, kleur en stevige houtrijping. In 2004 ging het roer drastisch om. Hij koos voor een meer traditionele, maar vooral ook meer natuurlijke benadering. Zowel in de wijngaard als in de kelder. Deze Barbera is gemaakt op de natuurlijke gistcellen, zonder toevoeging van gekweekte gisten.
Zeer zuivere neus, veel bosvruchten (bramen) en specerijen; accent op het fruit, mooie rijpheid en concentratie die de frisheid van de barbera perfect harmoniseert; elegantie en aangename tannines. Heerlijke wijn bij vlees met een vettige structuur, zoals rib-eye, entrecôte en varkenskotelet.
Wijn van het Jaar 2018 Proefschrift: zeer zuivere wijn, spontaan vergist, minimaal sulfiet; veel fruit, fijne zuren en zachte tannines
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Kleur | Rood |
Jaar | 2020 |
Land | Italië |
Druivensoort | Dolcetto |
Smaakprofiel | Licht & fruitig rosé |
Alcohol % | 12,5 |
Inhoud (in liters) | 0,75 liter |