Ludwig Weissburgunder barrique
“De krachtpatser uit de stal van Thomas Ludwig. Een dikke Pinot Blanc door de houtrijping. En dat valt in de smaak bij het grote publiek die ook eens een keer wat anders wil drinken dan de zoveelste Chardonnay op hout. Wel een echte “eetwijn”. Probeer deze eens met een stukje tonijn van de grill.”
Een wijn met een geur Aroma’s van citrus, exotisch fruit en vanille met een kruidige afdronk en dat met 10 maanden hout rijping.
Op dronk en tot 10 jaar te bewaren na oogst
Dit mooie wijnhuis in het prachtige gebied in Duitsland, De Moesel, wordt gerund door Thomas en Meike Ludwig. Een familie-wijnhuis dat in 1628 is opgericht door de Gebroeders Ludwig en inmiddels dus al bijna 400 jaar bestaat. In 1927 is het prachtige landhuis gebouwd op de plek waar het allemaal begon.
In 2005 namen Thomas en Meike het gehele wijnhuis over. Zij zijn verantwoordelijk voor het gehele proces in en om het wijnhuis. Van het op ecologisch vriendelijke manier telen van de druiven, het bottelen en het advies en de verkoop. Omdat zij zo betrokken zijn, kennen ze elk stuk van het perceel en weten ze ieder jaar weer het beste te produceren.
De Moezel is een prachtige streek in Duitsland, waar aromatische wijnen vandaan komen. De streek binnen de Moezel waarin de 10 hectare grond van de Gebroeders Ludwig zich bevinden, is de Thörnicher Ritch, met name de Zuidelijke helling. Authentiek, zuiver en een duidelijke herkenning. De druif die voornamelijk wordt gebruikt is, uiteraard, de Riesling, een rijke en gezonde druif. Het visitekaartje van dit wijnhuis. De andere wijnstokken die gebruikt worden door dit wijnhuis zijn de Pinot Blanc (Weißburgunder), Pinot Gris (Grauburgunder), Sauvignon Blanc en de rode St. Laurent. De wijnstokken in de kern van de Thörnicher Ritch leveren dichte, delicaat aromatische Rieslings met etherische, zelfs rokerige tonen. Uitstekend voor de premium wijnen. De jongere percelen die in het Zuid-Westen van de streek liggen, leveren juist subtiel fruitige en een levendige mineraliteit op.
Alle wijnstokken worden met de hand behandeld, er worden geen touwen gebruikt. De mineralen van de zachte lei in de bodem, zorgen voor de basis van de delicate Moezel Riesling. Bemesting wordt alleen gedaan in uiterste noodzaak en alleen biologisch. Thomas en Meike geven veel aandacht aan het proces. In de kelders van het landgoed rijpen de wijnen. Ze nemen hiervoor de tijd die nodig is om de perfecte wijn tot stand te brengen. De aandacht zien we terug in het proces van de mousserende wijnen: de gisten in de wijn worden met de hand geschud, hier komt geen machine aan te pas.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Kleur | Wit |
Jaar | 2020 |
Land | Duitsland |
Druivensoort | Weissburgunder (pinot blanc) |
Smaakprofiel | Vol & krachtig wit |
Alcohol % | 12,5 |
Inhoud (in liters) | 0,75 liter |