Principiano Dolcetto d’Alba bio
De Ferdinando Principiano – Dolcetto d’Alba DOC is een frisse en fruitige rode wijn met aroma’s van kersen, framboos en balsamico; lekker bij antipasti, gerechten met licht vlees, groenten en jonge kazen.
Het is een vin naturel – natuurwijn en ongefilterd.
De kleur van de wijn is lichtpaars rood, met een uitnodigende geur, fijn en geconcentreerd fruit met aroma’s van pruim, framboos en balsamico. De smaak is fijn en een elegante structuur, lichtvoetig met zachte maar aanwezige tannines, kersen en rode bessen en een mooie frisheid.
De wijngaard Sant’Anna waar de druiven groeien bevind zich nabij Monforte d’Alba in Piemonte. Hier staan de Dolcetto wijstokken van meer dan 40 jaar oud. Na de gisting met maceratie op de schil gedurende drie weken, rust de wijn tien maanden in rvs-vaten en daarna nog een paar maanden in de fles, voordat hij op de markt wordt gebracht.
Past goed bij gerechten met wit vlees en rijk aan aroma's zoals gestoofd konijn, of in combinatie met halfoude kazen, zoals taleggio of fontina. Tip: bij rosbief bereid met veel rozemarijn, salie en laurierblad.
Ferdinando begon in 2003 aan een proces van conversie/omschakeling, niet beperkt tot biologische of biodynamische wijnbouw, maar een complete omschakeling naar naar 'alles', volledig integer met groot respect voor het milieu. Alle wijnen worden spontaan vergist en het sulfietgehalte in de wijn is uitzonderlijk laag.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Wijnregio | Piemonte |
Kleur | Rood |
Land | Italië |
Druivensoort | Dolcetto |
Smaakprofiel | Licht & fruitig rood |
Alcohol % | 12,5 |
Inhoud (in liters) | 0,75 liter |