Rapariga da Quinta tinto colheita seleccionada
Schitterende diepe paarse kleur. Aroma's van vers rood fruit en tonen van de 12 maanden houtrijping. Rijke en weelderige smaak ondersteund door een mooie structuur met zachte tannine die nog enige evolutie in de fles garandeert.
Mooie combinatie bij traditionele mediterrane gerechten, klassieke vleesgerechten en verschillende pasta-gerechten.
Klimaat Alentejo Mediterraans -continentaal met hoge temperaturen in de zomer en koude winters.
Ondergrond Granietrijke onderbodem met stukken met Schistes en Quartz.
Vinificatie De druiven worden geselecteerd en voorzichtig ontrist en gekneusd. Lange prefermentatie met hoge extractie tijdens het begin van de alcoholische gisting. Temperatuur gecontroleerde fermentatie met geselecteerde gisten in roestvrij staal. Rijping in 300 liter grote Franse eiken vaten gedurende 12 maanden.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Wijnregio | Alentejo |
Kleur | Rood |
Land | Portugal |
Blend | Aragonez - Cabernet Sauvignon - Alicante Bouschet |
Smaakprofiel | Robuust & vol rood |
Inhoud (in liters) | 0,75 liter |