Rapariga da Quinta branco colheita seleccionada
Heldere, lichtgele kleur. Delicate aroma's van tropisch fruit. Het zachte karakter van Antào Vaz en het levendige fruit van Arinto en Roupeiro in een smakelijk samenspel. Mooi evenwichtig en een verfrissende, minerale stijl. De afdronk is droog en aangenaam fruitig.
Ideaal bij zeevruchten, schaaldieren en lichte visbereidingen. Zelfs bij salades met gevogelte. Ook heerlijk als aperitief.
Klimaat Mediterraans continentaal klimaat met hete zomers met weinig neerslag en koude winters met regelmatige neerslag.
Bodem Op basis van leem en klei. Veel graniet en shistes als moedergesteente.
Vinificatie door wijnmaker Luis Duarte Antao Vaz 61%, Roupeiro 32% en Arinto 7%. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd. Voorzichtige kneuzing van de druiven waarna het sap 48 uur op zijn de lie (gistcellen) blijft rusten. Fermentatie gebeurt met geselecteerde gisten op temperatuur gecontroleerde roestvrij stalen vaten.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Wijnregio | Alentejo |
Kleur | Wit |
Land | Portugal |
Blend | Antao Vaz 61%, Roupeiro 32% , Arinto 7% |
Smaakprofiel | Levendig & fris wit |
Inhoud (in liters) | 0,75 liter |