La Gelsomina Etna Rosso
OverzichtEen krachtige wijn maar zeer elegant. Lekker rijp rood fruit, beetje kruidig en licht mineralig afkomstig van de lava van de vulkaan Etna. Dit is het typische karakter van de Etna Rosso
De wijn heeft een robijnrood met granaatrode schittering, intens maar elegante geur van rood fruit en vanille en is vol van smaak, rond, kersen, bramen, klein pepertje en licht mineralig.
Na het persen van de druiven, gaat de wijn eerst twee maanden in roestvrijstalen vaten. Vervolgens gedeeltelijk in tonneaux en frans eikenhouten vaten tussen de 12 en 15 maanden. Als laatste rijpt de wijn nog 4 maanden op fles, voor deze wordt vrijgegeven. De bodem van de vulkaan de Etna is een mix van lava en klei. Dit is het resultaat van talloze uitbarstingen die zich door de eeuwen heen hebben voorgedaan, waardoor het stof zich op de velden kon nestelen en het magma kon kristalliseren. Hierdoor is het een plek geworden met absoluut unieke minerale kenmerken, waar op 550 meter boven zeeniveau inheemse variëteiten van de vulkaan worden aangeplant. Dit zijn Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio, Carricante en Moscato dell’Etna.
Lekker bij wild, rood vlees en gerijpte kazen
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Wijnregio | DOC Etna, Sicilië |
Kleur | Rood |
Land | Italië |
Blend | Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio |
Smaakprofiel | Soepel & rond rood |
Alcohol % | 14 |
Inhoud (in liters) | 0,75 liter |