Telavi Satrapezo Mtsvane Georgië Qvevri orange
OverzichtBijzondere Georgische top(eet)wijn, gelimiteerd tot 3000 flessen.
De Mtsvane druiven worden handgeplukt en geselecteerd. Daarna zes maanden fermentering en rijping in een 'qvevri'. Met schillen en pitten. Een oeroude, door Unesco beschermde Georgische manier van wijnmaken in grote aardewerk 800 liter amforen, ingegraven in de grond. Zo wordt deze 'oranje' wijn gemaakt. Voor Telavi Wine Cellar was het allemaal nog niet genoeg. Ze gaven deze wijn ook nog eens een 10 maanden rijping in nieuwe Franse eikenhouten barriques.
Het resultaat is een goudkleurige bijzondere wijn met een geweldige, dichte structuur. Breed, krachtig sap met tropisch fruit van guave, karamel, witte chocolade en milde tannine.
Aroma's van wit en geel fruit, zoete taart en kokosnoot. In de smaak boterachtig, dicht en rond, vergezeld van talloze smaken van rijpe kweepeer, peer en ander geel fruit met een sterke mineraliteit en een lichte toets van eikenhout, afkomstig van vatrijping. De afdronk is lang en fruitig ondersteund door elegante citroenfrisheid.
Foodpairing: Serveer met geroosterd varkensvlees, kalfsvlees of kipgerechten.
Serveren op een temperatuur van 12-15°C. Wij raden aan de wijn 1 uur voor het serveren te karafferen.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Wijnregio | Kakheti |
Kleur | Wit |
Land | Georgië |
Druivensoort | Mtsvane |
Smaakprofiel | Vol & krachtig wit |
Alcohol % | 13,5 |
Inhoud (in liters) | 0,75 liter |